Чим відрізняється світшот від худі

post_border
29 Вересня 2021, Ср
0

За останнє десятиліття різноманітність кофт на ринку жіночого одягу настільки виросла, що не всі одразу можуть знайти у них суттєві відмінності. Велика кількість іноземних назв – лонгслів, худи, пуловер, світшот – здатне заплутати будь-яку покупницю.

Віддаючи перевагу спортивному стилю і вибираючи для себе теплу затишну толстовку, сучасна модниця повинна знати, чим відрізняється світшот від худорлявості. Це полегшить пошук відповідної моделі в онлайн-магазинах або допоможе пояснити продавцеві, яку саме спортивну кофту намагається знайти жінка серед асортименту модного бутика.

Ознаки, характерні для худі

Щоб визначити, що краще: худи або світшот, необхідно дізнатися про характерні для кожної толстовки особливості. Англійське слово «hood», від якого утворено назву речі, перекладається як «капюшон». Тому головною відмітною ознакою худорливості є саме капюшон. До сімдесятих років ХХ століття кофта з цією деталлю була практично під забороною. Вважалося, що покривати голову можуть лише ченці. Але стрімкий розвиток хіп-хопу та скейтери зробили капюшон незамінним атрибутом міського одягу. Тепер наявність у гардеробі хоча б одного м'якого та затишного худорі – вдале придбання необхідної речі, стильної та комфортної.

Підлітки та діти невипадково придумали для толстовки назву «кенгурушка». Друга особливість худи – наявність об'ємної кишені-кенгуру, розташованої на животі. Усередині місткої кишені зручно гріти руки за прохолодної погоди або ховати телефон із ключами від будинку. Класичний варіант одягу не має блискавки. Але дизайнери, намагаючись удосконалити толстовку, іноді забезпечують моделі застібкою. Тоді кишеню поділяють на дві великі частини.

Худі – універсальна річ, тому що легко поєднується з модними джинсами, класичними брюками і навіть зі спідницями. М'який матеріал, з якого шиють толстовку, зберігає комфортну для тіла температуру. Одяг використовують:

  • Будинки. Комплекти з капюшоном підходять для щоденного носіння у заміському будинку або у прохолодній квартирі.
  • Під час занять спортом. На ранковій пробіжці толстовка збереже тепло і врятує від вітру тіло, що спітніло.
  • На прогулянці. Взимку та восени теплу річ надягають під пальто, куртку або дутий жилет. Влітку толстовка зігріє у прохолодний вечір.
  • На природі. Під час поїздки за місто на шашлики або за грибами худо виручить у дощ чи вітряну погоду.

Таким чином, головні відмінності худі від світшота та інших кофт – це капюшон та кишеня-кенгуру.

Відмінні риси світшота

Назва «світшот» вийшло завдяки доданню двох англійських слів: «sweat» (пот) та «shirt» (Сорочка). Таке непривабливе на перший погляд поєднання виникло невипадково. Справа в тому, що світшоти були задумані американцями як спортивний одяг. Їх шили з тканин, що добре вбирають піт. З цією метою під круглою горловиною попереду робили трикутну вставку. Наразі трикутник або відсутній, або ним прикрашають виріб.

Сучасний світшот – це повсякденне толстовка, яка злегка облягає фігуру, але не сковує рухи. Крім круглої брами, манжети рукавів і низ виробу мають гумку або рифлену тканину. Особливо відрізняє класичний світшот:

  • мінімалізм у деталях декору;
  • відсутність блискавок та кишень;
  • щільний бавовняний матеріал, на вивороті якого є начіс. 

Щойно світшот перекочував зі світу спорту до повсякденного гардеробу, його стали поєднувати з абсолютно будь-яким одягом.

Загальні деталі та відмінності

Розібравшись з тим, що таке світшот і худий, легше виділити загальні та відмінні деталі у цих двох видів толстовок. Худі та світшот схожі:

  • Матеріали, з яких виготовлені. Одяг шиється із футера, трикотажу з начосом, флісу. Ці м'які, дихаючі тканини дарують володарці речі тепло і комфорт.
  • Манжетами на довгих рукавах. Гумки на рукавах – ознака спортивного одягу, що одягається в прохолодну погоду. Завдяки манжетам зберігається тепло тіла під час тренування на вулиці. У сучасних світшотах і худорлявості можуть замінити на рифлений матеріал.
  • Стилем. Обидва предмети гардеробу віддають перевагу шанувальницям спортивної цибулі в одязі.

Незважаючи на те, що худі та світшот мають спільні деталі, різниця між толстовками є. До відмінностей можна віднести:

  • круглий виріз горловини з еластичною гумкою у світшота та капюшон у худорлявості;
  • трохи приталену форму світшота і просторий крій худорлявості;
  • відсутність застібок, кишень, гудзиків у світшота, наявність кишень-кенгуру у всіх худорлявих і блискавок у деяких моделей.

Маючи уявлення про те, чим відрізняється світшот від худорлявості, можна підібрати відповідну модель для занять спортом, створення повсякденного образу у звичайному магазині або на сайтах, що спеціалізуються на продажі жіночого одягу.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар