Чим відрізняється блузка від сорочки

post_border
08 Листопада 2021, Пн
0
Зміст
  1. Що таке блузка?
  2. Що таке сорочка?
  3. Чим відрізняється блузка від сорочки?
  4. Куди доречно одягати?

Блузка і сорочка, як елементи верхнього одягу, що належать офісному стилю, на перший погляд візуально схожі. Однак є критерії, за якими два класичні предмети гардеробу легко відрізнити.

Що таке блузка?

Блузка є легким жіночим одягом, не обмеженим жодними формальностями. Вільний крій, різноманітність кольорів, декоративні прикраси – блуза поєднується з будь-яким вбранням. Буває з коміром або манжетами, із застібками або без них, із круглим, квадратним або V-подібним вирізом. Крій рукавів зовсім безмежний – з воланами, крильцями, рукавами-ліхтариками, регланом, широкими рукавами зі складками. З блузкою легко стати ніжно романтичною, сексуально витонченою або неприступно діловою.

Що таке сорочка?

Сорочка – елемент одягу з більш строгим фасоном. З'явилася у жіночому гардеробі зі світу чоловіків. Наявність у ній коміра, рукавів, манжетів, кишень та гудзиків є обов'язковою. Забарвлення стримане, частіше випускається в один тон, у клітку або смужку. Сорочка по праву вважається більш практичною та багатофункціональною.

Чим відрізняється блузка від сорочки?

Окрім різних кроїв та забарвлення, відмінність блузки від сорочки в наступному:

  • Тканина. Якщо раніше блузою хотіли підкреслити жіночність та витонченість, то застосовували легкі тканини для пошиття (шифон, шовк). Тоді як для класичної сорочки головним були щільність матеріалу та зносостійкість (бавовна, льон). Завдяки сучасним технологіям сьогодні використовують змішані матеріали: з поліестеру, органзи, віскози, спандексу виготовляють блузки. Тканина для сорочок – бавовна, льон, шерсть.
  • Декор. Тільки на блузі можна побачити мережива, вишивку, аплікацію. Для стилю сорочки таке нехарактерно, її фасон більш лаконічний і стриманий.

Куди доречно одягати?

Розмаїття жіночих моделей закрутить голову будь-якій модниці. Головне правильно підібрати виріб на свій смак з огляду на індивідуальні особливості фігури.

Моделі блуз. Блузка з трикутним декольте приваблива, оскільки візуально подовжує шию. Створює романтичний образ із джинсами, брюками, вузькою спідницею. З аксесуарів для неглибокого вирізу будуть доречні довгі акуратні намисто. Добре виглядає як у строгому офісі, так і на неформальних зустрічах із друзями. При щільно облягаючої блузі з V-подібним вирізом необхідний вільний низ. А широкий, як туніки, одяг візуально збільшить обсяги, якщо не підібрати вузькі штани або спідницю.

Блузка з круглою горловиною елегантно підкреслить обличчя та плечі. У стилі кежуал такий одяг зручний, вільний і не сковує руху.

Варіант образу з асиметричним вирізом або з коротким рукавом чудово підійде до відвідування кафе або урочистого заходу. Блузки із запахом ідеальні для жінок з нестандартною фігурою і незамінні для напівформальних випадків.

Вироби з мережива та гіпюру чудові своєю елегантністю та грацією. На ділову зустріч чи важливу нараду краще відмовитись від ажурної блузки. А ось комбо на кожен день з джинсами та мереживною блузкою виглядає романтично та жіночно.
Моделі сорочок. Сорочка прямого крою з довгим або коротким рукавом чудово виглядає заправленою в спідницю-олівець або з вузькими джинсами навипуск. Якщо підкатати довгі рукави і задіяти помітне кольє, то стиль сорочки трудових буднів перетвориться на чарівний стиль розслабленості і млості.

Сорочка білого кольору вільного фасону універсальна, їй підвладні будь-які образи. У поєднанні з брюками, жакетом та човниками створить діловий образ, у шортах-бермудах та сандалях – прогулянковий стиль, а в комплекті зі спідницею в паєтках і довгими сережками – look для вечірнього виходу.

Туніки добре виглядають із туфлями на підборах, високими чоботями. Для прогулянки в парку або походу в магазин буде цікава комбінація із сорочки-туніки та чорних легінсів. Ансамбль із вовняної туніки та спортивних штанів оцінять енергійні дівчата. Поєднання туніки з вузькими чорними штанами – чудове рішення для стильних дам.

З правильно підібраним фасоном блузки або сорочки легко виглядати елегантно, витончено та неповторно!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар