Як вибрати плаття. На що звертати увагу

post_border
29 Вересня 2021, Ср
0
Зміст
  1. Як вибрати плаття за фасоном
  2. Який колір вибрати
  3. Довге або коротке
  4. Плаття на різні випадки життя

Наразі в одязі цінують його зручність. Тому багато дівчат найчастіше одягають штани, джинси, спортивні штани. Але ніщо так не прикрашає жінку, як сукня: довга чи коротка, пряма чи розкльошена, приталена або вільна. Тому для кожної модниці важливо знати, як вибрати сукню, щоб вона радувала не один сезон.

Як вибрати плаття за фасоном

За весь час свого існування сукня постійно змінювалася. Модельєри розробляли нові фасони. Одні з них набували популярності лише на сезон, інші залишаються модними протягом десятиліть. Ті, хто пройшли випробування часом, давно вважаються такі фасони:

  • Футляр. Ця пряма сукня середньої довжини буде виглядати на будь-якому типі жіночої фігури. Воно буває однотонним або двоколірним, ідеально підійде як для свята, так і для офісної роботи, де діє дрес-код.
  • Плаття із запахом. Ще одна універсальна модель, яка припаде до душі і струнким, і повним дівчатам. Нижня частина виробу, що заорюється набік, візуально зробить талію тоншою і підкреслить груди. Однотонну сукню можна використовувати як офісний варіант, екземпляр із малюнком для повсякденного носіння.
  • Плаття-сорочка. Переваги цього варіанта у його поєднанні з іншими предметами гардеробу. Подовжені моделі одягають туфлями на високих підборах або зі спортивним взуттям. До коротших екземплярів можна підібрати вузькі штани, легінси. Завдяки щільній тканині фасон приховує повноту або підкреслює стрункість його володарки.

Слідуючи модним тенденціям, потрібно знати, як підібрати фасон сукні по фігурі. На жінках із фігурами «Груша» та «Пісочний годинник» добре виглядає більшість моделей, особливо якщо підкреслено талію. Об'ємні ліфи та широкі рукави ідеальні для фігури у формі трикутника. Широкі стегна приховують чорні сукні без додаткового декору. Дівчатам з вузькими стегнами та широкими плечима підійдуть моделі з яскравим низом та темним верхом без пишних рукавів. Для прямокутної фігури актуальні приталені сукні із поясом. Власниці фігури «Яблуко» краще підібрати прямі та розкльошені фасони.

Який колір вибрати

Питання про те, який колір сукні вибрати, цікавить більшість модниць. Стилісти радять враховувати кольоротип зовнішності, який визначають по волоссю, відтінку шкіри та очей. Існують чотири кольоротипи:

  • Весняний. До цього типажу відносяться дівчата зі світлою шкірою, сірим, або блакитним очима, русявим або світло-золотистим волоссям. Таким модницям підійде одяг пастельних відтінків. З яскравих кольорів краще віддати перевагу синьому, червоному та рожевому.
  • Літній. Жінками-літо називають білошкірих блондинок або смаглявих красунь зі світло-русявим волоссям, у яких сірі, блакитні чи зелені очі. Їм краще купувати сукні натуральних відтінків сірого, блакитного, рожевого, зеленого, синього, фіолетового чи коричневого. Світлошкірим дівчатам потрібно відмовитись від яскравого червоного або жовтого кольорів.
  • Осінній. Смаглява або світла шкіра, темне або руде волосся, карі або зелені очі – основні ознаки осіннього типажу Красу дівчат підкреслять сукні теплих відтінків коричневого, оранжевого, оливкового, зеленого.
  • Зимовий. Дівчина-зима – це дама зі світлою або трохи смаглявою шкірою без рум'янцю, темним волоссям, блакитними або карими очима. Ні теплі, ні пастельні тони зимових модниць не підійдуть. А ось чорний, смарагдовий, синій, блакитний, фіолетовий кольори будуть доречними.

Засвоївши правило, що у кожної жінки в гардеробі має бути маленька чорна сукня, багато жінок обирають саме цей колір.

Стилісти кажуть, що:

  • для класичного плаття-футляра краще вибирати щільний матеріал, що не утворює складок;
  • м'яка тканина підходить для вільних фасонів;
  • модель «Трапеція» приховає повноту в області талії і струнить, якщо матеріал чорний, матовий;
  • асиметрична внизу чорна сукня створить стрункий силует;
  • чорна трикотажна модель підійде худеньким дівчатам.

Важливо враховувати колір сукні, щоб приховати недоліки або, навпаки, підкреслити переваги фігури. У місцях, які хочеться сховати, не повинно бути великого принта чи блискіток. Краще вибрати однотонний темний відтінок. Для виділення зон застосовують світлий колір. Завдяки вертикальній смужці можна подовжити силует, а горизонтальній додати об'єм.

Довге або коротке

Підбір виробу по довжині не менш важливий, оскільки допомагає візуально приховати недоліки. Довга сукня струнить. Модель середньої довжини сховає коліна. Коротка сукня відкриє красиві ноги, особливо якщо вік жінки та статус дозволяє носити такий одяг. Низькорослим дамам краще не купувати подовжені сукні.

Плаття на різні випадки життя

Підбираючи одяг, важливо визначитися, з якого випадку його можна надіти. Вечірні сукні зазвичай шиють із дорогих тканин, прикрашають мереживом. Такі моделі максимальної або середньої довжини є доречними на світських раутах, званих вечорах, модних показах, святкових заходах. Коктейльні сукні різної довжини підійдуть для театру, концерту, ресторану. Універсальними називають моделі, які при вмілому використанні прикрас шийних хусток перетворюються з офісного варіанту на одяг для романтичного побачення.

Найбільш затребуваними є повсякденні сукні лаконічного крою без декору. Головна перевага такої моделі – ndash; зручність, тому його надягають на роботу та прогулянку, в гості та магазин.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар