Що таке оверсайз в одязі та як його носити

post_border
08 Листопада 2021, Пн
0

Тренд оверсайз дедалі більше набирає популярності. Відображає добрий смак і не сходить із майданчиків модних показів.

Що таке оверсайз (oversize)?

Стиль оверсайз (з англ. oversize – мішкуватий, великий, широкий) є дизайнерським рішенням, при якому речі в гардеробі мають розмір на порядок більше власного. Оверсайз в одязі віддають перевагу тим, хто обожнює простоту і зручність у повсякденному житті. Утягуюча, вузька і «впритул» одяг більше не модний. Сьогодні «на подіумі» вулиць вільний крій та гіпертрофованість обсягів.

Що таке розмір оверсайзу? Неправильно вважати, що oversize - це будь-яка річ, взята на розмір більше. Насправді пошиття даного одягу унікальне, коли річ має потрібний розмір, але виглядає при цьому об'ємно і мішкувато. Плюс оверсайзу в тому, що на тілі ніде не залишається слідів від гум, що вп'ялися, і тугої тканини. У такому вбранні модниці розслаблені, невимушені, максимально розкуті.

Оверсайз одяг ніби порушує встановлені норми суворого силуету. Стиль розпливчастий і повітряний, володіє легкою недбалістю і хуліганським настроєм. Ніщо не сковує руху, і це дарує неймовірне почуття свободи!

Гардероб у стилі oversize: вибираємо правильно

Яким би привабливим не виглядав стиль, окремим модницям слід бути з ним обережнішим.

Повним дамам оверсайз може стерти привабливість і обтяжити образ. Краще додати до звичайного вбрання великої в'язки шарф.
Худим красуням тут пощастило більше. Однак невисоким стрункам краще під одяг оверсайз носити взуття на підборах.

Рекомендації як носити оверсайз:

  1. Прикраси убік. Девіз оверсайзу – просто та комфортно. Тому найкращим варіантом вбрання буде не велика кількість прикрас, а оригінальний шарф або брендовий ремінь.
  2. Тільки нейтральні кольори. Підбираючи колірну гаму одягу, варто зробити вибір на користь білого, сірого, чорного, бежевого відтінків. Особливо якщо у володарки маленький зріст. За наявності надмірно яскравих кольорів з великими елементами одягу (кишені, візерунки, аплікації) легко загубитися у складках об'ємної матерії.
  3. Фактура вперед. В одязі оверсайз акцент робиться на фактуру, а не на кольори. Буде доречним комбінування гладкої сукні зі светром великої в'язки, мереживного одягу з в'язаним кардиганом.
  4. 2+. Придбати одяг oversize необхідно щонайменше на 2 розміри більше.

З чим поєднувати?

Найбільш універсальним вважається поєднання «широкий верх – вузький низ. Наприклад, довгий светр оверсайз із легінсами або oversize сорочка з високими ботами ботфортами, об'ємна футболка з вузькою міні-спідницею, безформний джемпер із короткими шортами або сукня-балахон із яскравим аксесуаром. Однак дівчатам із широкими плечима та вузькими стегнами (фігура «трикутник») більше підійде поєднання «вузький верх – широкий низ».

Щоб не порушувати пропорції тіла об'ємним одягом, можна підкреслити талію акуратним ремінцем. З цією ж метою небажано додавати в образ більш ніж одну річ oversize. Натякнути на тонку талію можна навіть із мішкуватими джинсами. Для цього потрібно заправити верхню частину вбрання у штани.

У свій оверсайз look доречно додавати взуття з гострим носом, тим самим візуально витягуючи силует, роблячи фігуру вище і стрункішою.
Негабаритні речі гардероба зручно поєднувати з одягом суворої форми: шкіряний піджак oversize з розкльошеними брюками, рва зі спортивним пуховиком, об'ємний светр із прямими джинсами, чорне худощі із зручними спортивками.

З огляду на багатошаровість одягу оверсайз, не завадить відкривати деякі частини тіла. У моделях светра з низьким вирізом доречно відкрити шию. Широкі сукні чудово виглядають, якщо оголюють щиколотку або коліно. Овальний виріз кардигану натякає на відкриту зону декольте.

Стиль оверсайз досить сміливий та незвичайний. Комбінуючи елементи одягу та його відтінки, можна створити свій глибокий та неповторний образ.

Інтернет-магазин жіночого одягу Onlywomen пропонує величезний вибір товарів.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар