Як і з чим правильно носити плащі та пальта класичні, молодіжні, тренчкоти, дафлкоти

post_border
07 Вересня 2021, Вт
0
Зміст
  1. Плащ-тренчкот
  2. Плащ-дафлкот
  3. Молодіжні варіанти
  4. Система «блоків» та двосторонні плащі
  5. Як і з чим правильно носити плащ – практичні поради

Судячи з усього, сьогодні легкі плащі та пальта поклали куртки на обидві лопатки. Куртки, звичайно ж, не здаються, ми все одно будемо їх носити. Але зараз віддамо данину витонченим, жіночним, елегантним плащам. Вони варті того.

Тим, хто віддає перевагу спокійному і елегантному, напевно сподобається легке пальто в класичному стилі – трохи приталену або пряму, з невеликим англійським коміром і з не надто акцентованими кишенями.

Такі пальта можуть бути різної довжини: до щиколотки, до середини ікри, до коліна. Довгі гарні з широкими класичними брюками із тієї ж тканини. Короткі пальта можна надіти, наприклад, з такою ж сукнею. Пояс у таких пальтах теж може бути, але не широкий, із якісної шкіри.

Актуальні пастельні забарвлення – сірувато-блакитний, беж, блідо-зелений. Або, навпаки, складні, насичені – колір сливи, вишні, фіалки. Звичайно, подібне вбрання, можливо, і не надто підходить для нашої повсякденної метушні, зате як ефектно виглядає, особливо ввечері. Надягніть до нього високі чобітки, що щільно охоплюють ногу, на високому тонкому підборі, накиньте на плече шовковий шарф – і ви чарівні.

Плащ-тренчкот

Крім класично елегантного плаща-пальта, на авансцену моди сьогодні знову вийшли плащ-тренчкот та дафлкот. Повернення тренчкоту – плаща з великою кількістю накладних деталей – кишень, кокеток та клапанів – пов'язане із стилем мілітарі. «Військові» плащі кольору хакі – Хіт сезону. Адже вони так вдало підкреслюють і відтіняють тендітність та граціозність слабкої, витонченої жінки. До того ж вони дуже зручні та не надто вимогливі до доповнень. З ними можна дозволити собі носити взуття без підборів, великі місткі сумки та широкі шкіряні ремені. На голову – ndash; хустку, зав'язану ззаду на кшталт колгоспниці.

Плащ-дафлкот

Дафлкот – спортивний укорочений варіант легкого пальта, щось середнє між пальто та курткою. Відмінна риса – Прямий вільний силует і оригінальна застібка не на гудзики, а на пряжки або повітряні мотузкові петлі. Зручніше і універсальніше дафлкоту важко собі щось уявити. По суті – це спортивна річ, яка за бажання та відповідних аксесуарів може стати навіть елегантною, а в молодіжному варіанті замінити класичний плащ.

Молодіжні варіанти

Щоправда, молодіжні варіанти сьогодні й так досить різноманітні. Як і раніше, в моді короткі прямі жорсткі плащики з глянсової або металізованої синтетики. Дуже прості по крою, вони тим не менш виглядають помітно і ефектно завдяки оригінальним матеріалам і яскравим « забарвленням. Також дуже багато тонкої штучної шкіри, пофарбованої «під змію», «під крокодила», «під тигра та ягуара». Молодіжні плащі часто рясніють контрастними оздобленнями – кантами або колірними блоками.

Система «блоків» та двосторонні плащі

Система «блоків» використовується й у конструкціях. Так, наприклад, дуже популярні плащі, в яких лініями деяких швів вставлені блискавки. Внаслідок цього ви легко можете відстебнути зайві деталі. рукави, капюшон, кишені, комір і навіть частина подола, отримавши замість довгого плаща – короткий. Погодьтеся – зручно. Можна річ не зшивати, а застібати на блискавці.

Ще один дуже зручний прийом – двосторонній плащ. Сторони – обличчя і виворот – можуть бути контрастними за кольором, що полегшує підбір аксесуарів. Вони можуть з'єднуватися між собою за допомогою блискавок або липучок та за бажання відстібатися. В результаті, замість однієї речі ви отримуєте дві.

Як і з чим правильно носити плащ – практичні поради

Плащ має бути довшим за одягнені під нього сукні або спідниці. У деяких випадках, якщо плащ та спідниця широкі та довгі, це правило можна порушити. Але тоді плащ зі спідницею повинні за кольором та стилем підходити один до одного.

Легке пальто сьогодні часто замінює жакет брючного костюма. В основному це відноситься до елегантного, але не надто офіційного вбрання. Штани в цьому випадку мають бути із запрасованою стрілкою.

З легкими плащами та пальто не носять теплих вовняних шарфів та щільних рельєфних колготок. Для різноманітності з плащем стилю сафарі не забороняється одягати черевики з гетрами.

Капелюхи з полями чоловічого типу не надягають ні до витончених романтичних, ні до спортивних плащів. Та й взагалі, легкий плащ не дуже добре поєднується з капелюхом. У крайньому випадку – з хусткою.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар